FRUITZUUR PEELING
EEN HUID WAAR U ELKE DAG WEER BLIJ VAN WORDT!
Algemene informatie

Een peeling (van het Engelse ‘peel’ is pellen) is een dermatologische handeling die tot doel heeft de huid af te pellen (dunner maken), zodat er een mooie, frisse en jong uitziende huid terug komt.
Een huid waar u elke dag weer blij van wordt. Met een stralende teint, minder vlekjes, littekens (als gevolg van acne), mee-eters, lijntjes en rimpels.

In de salon werken we met glycolzuur. Glycolzuur wordt gewonnen uit rietsuiker en is het meest gebruikte en bekende AHA zuur (alfa hydroxy zuur). Glycolzuur heeft van alla AHA’s de kleinste molecuulstructuur, en daardoor kan het diep in de huid door dringen.

fz-5
Eenmaal op de huid aangebracht heeft het de volgende werkingen:

– Exfoliëren en keratolystische werking, Glycolzuur stimuleert de afschilfering van de huid doordat het de lijm-achtige stof die dode huidcellen bijeen houdt oplost. Voor het 30e levensjaar heeft de huid geen hulp nodig bij het afschilferingsproces, vanaf deze leeftijd wordt het voor de huid lastiger om dode huidcellen kwijt te raken. Als gevolg van opstapeling van deze cellen wordt de huid vaal, grauw en doffer als we ouder worden. Glycolzuur helpt de huid dus ontdoen van deze dode huidcellen, waardoor de teint helderder en egaler wordt en fijne lijntjes minder diep. De exfoliërende werking helpt bovendien littekentjes te vervagen.
– Hydraterende werking, Het zuur verhoogt de waterbindende capaciteit in de hoornlaag (bovenste laag cellen van de huid) zodat de huid beter in staat is om vocht vast te houden. Het draagt daarom ook actief bij aan een betere hydratatie van de huid.
– Huidversteviging, Als de glycolzuur op de huid wordt aangebracht geeft dit een tintelend en prikkend gevoel. Dit wordt veroorzaakt doordat de pH waarde lager is dan de pH waarde van de huid. Hierdoor wordt de huid op een gecontroleerde manier licht ‘beschadigd’, waardoor het huideigen genezingsproces op gang wordt gebracht. Hierdoor worden de fibroblasten gestimuleerd (cellen die collageen en elastine aanmaken) waardoor fijne lijntjes en rimpeltjes minimaliseren.
– Pigment vermindering, Glycolzuur heeft een vervagend effect op pigmentatie zoals melasma, zonsproetjes en schade door UV-straling. Het zuur versnelt de afschilfering van de huid wat resulteert in het uiteenvallen van opgehoopte pigment, en werkt ook op het ontkleuren van het pigment.
– Verbeterende werking van andere verbeterende werkstoffen, Doordat glycolzuur de huid ontdoet van de dode huidcellen, kunnen andere verzorgingsproducten beter door de huid worden opgenomen. De huid waarop veel dode huidcellen liggen is moeilijker doordringbaar. Glycolzuur is het enige ingrediënt die tot in de groeilaag van de huid kan doordringen, wat van binnenuit zorgt voor huidverbetering.

De behandeling
Voor het mooiste resultaat wordt een kuurverband van 4 behandeling aangeraden gedurende 12 weken. Er kan alleen worden gestart met deze intensieve kuur als de huid goed is voorbereid.
Dit gebeurd door middel van een thuisbehandelingsserum waar ook glycolzuur in is verwerkt.

Voordelen

– Verwijderd dode huidcellen
– Uw houd wordt gladder en frisser
– Pigmentvlekken vervagen
– Lijntjes en rimpels verminderen
– Betere doorbloede huid
– Preventieve werking op huidveroudering

Contra-indicaties
De behandeling wordt afgeraden wanneer u:

– Roaccutane gebruikt
– Overgevoelig bent voor de peelingvloeistof (glycolzuur)
– Open huid, eczeem, slechte wondgenezing, zweren, blaren en/of herpes heeft
– Bij zwangerschap en borstvoeding

PRIJSLIJST GLYCOLZUUR PEELING

– Kuurbehandeling: bestaande uit 4 behandelingen (30 minuten) € 150,-

Gebruik van een pre-serum is noodzakelijk, verkrijgbaar v.a. € 19,95