MICRONEEDLING
Stimuleer uw huid met microneedling
Hoe werkt de behandeling?

De microneedling pen bevat minuscule naaldjes die door middel van vibratie in de huid komen. Hierdoor worden kleine niet zichtbare kanaaltjes in de huid gevormd. Door deze kanaaltjes wordt de huid gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken, waardoor het natuurlijke herstelproces van de huid op gang komt. Voorheen werd er veelal gebruik gemaakt van een roller of een ‘stampertje’ met naaldjes. De microneedling pen werkt echter sneller, effectiever en nauwkeuriger. De naaldjes gaan met een hoge snelheid loodrecht de huid in, hierdoor wordt de huid meer geactiveerd en minder beschadigd.
De behandeling kan worden ingezet voor algehele huidverbetering. Elastine en collageen zijn twee belangrijke vezels in onze huid omdat zij een grote rol spelen voor de stevigheid en elasticiteit. Door in- en externe factoren, zoals bijvoorbeeld het verouderingsproces van de huid en zonlicht, kan de aanmaak van deze vezels afnemen. Door de microneedling behandeling worden fibroblasten (cellen die zorgen voor de aanmaak van bepaalde vezels) aangezet tot aanmaak van collageen en elastine.

Behandeling
IMG_6849
Microneedling wordt ingezet voor de behandeling van:
• Fijne lijntjes/rimpels
• Littekens (acne, operatief, brandwonden)
• Oppervlakkige pigmentvlekken/zonbeschadigingen
• Vergrote poriën
• Passieve acne
Wat doet een microneedling behandeling voor uw huid?

Na een aantal behandelingen merkt u al dat de huid steviger en gladder is. Acne(littekens) en oppervlakkige rimpels verminderen geleidelijk. De celdeling krijgt een enorme boost, waardoor oude cellen afschilferen in de weken na de behandeling. Gezonde nieuwe cellen worden versneld aangemaakt. De hoornlaag (bovenste huidlaag) wordt weer dun, zoals deze hoort te zijn, en er is een kleinere kans op verstoppingen door talg. Teveel aan pigment, bij bijvoorbeeld ouderdomsvlekken, welke zich in de bovenste huidlagen bevinden, verdwijnt of vervaagd. Dit komt ook door de versnelde afschilfering van de hoornlaag. Serums met een hoge concentratie aan actieve werkstoffen worden beter in de huid opgenomen. ‘Uw huidteint wordt egaler en stralender’

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Om een verandering in de huid teweeg te brengen is er tijd nodig. Geleidelijk treedt er verbetering op in het bindweefsel. Na gemiddeld 2-6 weken zal de huid er beter uit gaan zien. Het verbeteringsproces gaat door tot ongeveer 3 maanden na de laatste behandeling. Net als bij andere huid verbeterende therapieën geldt, hoe meer behandelingen, hoe groter het effect. Afhankelijk van het huidprobleem zijn er gemiddeld 3 tot 6 behandelingen in kuurverband nodig voor een optimaal resultaat. Door op deze manier te behandelen, kan de voortgang van het proces bewaakt worden. Iedere behandeling met de dermapen zal een boost zijn voor uw huid. Voorafgaand aan de eerste behandeling en tussentijds worden foto’s van de huid gemaakt, zodat het proces goed gevolgd kan worden.

Hoe reageert de huid op de behandeling?

Na de behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. Door de versnelde celdeling kan uw huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Dit is een gunstige reactie die ontstaat door de behandeling. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een factor en in de opvolgende dagen een serum aan te brengen op het behandelde gebied.

Contra-indicaties:

– Geïrriteerde/ontstoken huid (infectie, actieve acné, exceem, psoriasis, koortslip (virus)
– Zonnebrand (na 3 weken herstel pas laten behandelen)
– Extreme couperose en/of rosacea
– Huidkanker
– Tijdens chemotherpie of (sommige) andere medische behandelingen
– Open wonden
– Bloedstollingsproblemen
– Diabetes
– Zwangerschap en borstvoeding

Voorzorg

– Geef altijd gezondheidsklachten van te voren aan.
– 24 uur voor de behandeling geen alcohol of drugs
– Geen gebruik van bloedverdunners
– Botox en fillers tot 2 weken voor behandeling toegestaan

Nazorg

– Mild reinigen
– Ampul gebruiken (deze krijgt u mee)
– De huid moet tot enkele weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon door het aanbrengen van zonnebrandcrème met een hoge spf-factor.
– Vermijd tijdens de kuur de zon en zonnebank
– Vermijd sauna gedurende 5 dagen

Kuur aanbieding gelaat

Kuur van 3 behandelingen met een interval van 3 weken
€ 275,-
Toeslag kuurprijzen hals + € 50,- decolleté + € 100,-

 

Losse behandelingen
Gelaat. …………………..€ 100,-
Gelaat + hals……………..€ 120,-
Gelaat, hals + decolleté… € 140,-